Doe meer met hout!

Whouten_schijf_webat doet een mens met een forse, dikke schijf eikenhout? In blokjes in de houtkachel? Onder een tafel met één te korte poot? Op een paal monteren als voederplankje voor de vogels?

Schijven met kunst

De deelnemers aan KunstBakens 2016 zitten er maar mee. Elk jaar wordt er van de deelnemers namelijk een themawerk gevraagd, en daarvoor krijgen ze allemaal een stuk materiaal uitgereikt. Ditmaal dus een schijf hout. Ze moeten maar zien dat ze er iets van maken, ook als ze tekenaar zijn, of fotograaf, of textielkunstenaar (om maar wat te noemen).

Kortom, creatief moeten ze wezen, maar daar zijn ze kunstenaar voor. Het zal vast verrassend worden.

Sporen bovendien

Bovendien: het werk moet ook nog es een keer te vatten zijn onder het thema sporen. Zonder nadere omschrijving, dus ook daarmee kan een creatief denker en doener vele kanten op.

Vertoning, verkoping, verloting

Straks liggen de themawerken in het museum, tijdens de overzichtsexpositie in Streekhistorisch Museum Tweestromenland. Ze zullen daar ook te koop zijn – behalve eentje, dat uitverkoren wordt om verloot te worden. Welke, dat melden we zodra we het weten. Je kunt straks meeloten door de catalogus met routekaart aan te schaffen, want daarin zit meteen een lot. De paar euro voor het boekje zijn goed besteed: je hebt alle informatie in handen, je steunt de route en je maakt ook nog es kans op een echt, uniek kunstwerk, speciaal gemaakt voor deze editie van KunstBakens!