KunstBakens in museum Tweestromenland

De overzichtsexpositie van KunstBakens 2016 zal worden gehouden in het Streekhistorisch Museum Tweestromenland in Beneden-Leeuwen.

Leven in Maas en Waal

Voor wie het nog niet kent: dit museum geeft een beeld van de woon-, leef- en werkomgeving van de Maas en Waler door de eeuwen heen. De bezoeker maakt er een wandeling door het verleden: van de mammoet in de foyer, naar de tijd van het kolenfornuis en de bedstee. Je ziet er het nodige over oude winkeltjes en de beroepen die verbonden waren met de rivieren. De jeugd kan zich er prima vermaken met speurtochten, kleurplaten en historische kinderkleding.

KunstBakens in het museum

Een mooie plek voor de overzichtsexpositie van KunstBakens, die ingericht zal worden in de foyer van het museum. Elk van de deelnemende kunstenaars levert voor deze tentoonstelling een representatief werk. Bezoekers van de kunstroute krijgen zo een idee van wat er te zien is en kunnen hun eigen route uitstippelen.

De expositie is al ruim voor de kunstroute te bezichtigen, vanaf 20 september. Dinsdag, woensdag en donderdag is het museum open van 13.30 tot 16.30 uur, vrijdags is het gesloten. Op de zaterdag en zondag van KunstBakens is het museum open van 11 tot 17 uur. De expositie is gratis toegankelijk; wil je ook de collectie van het museum bekijken, dan gelden daarvoor de normale entreeprijzen.