KunstBakens 2020

Deelnemersvoorwaarden Maas en Waalse kunstroute 2020

Stichting KunstBakens streeft naar het toegankelijk maken van kunst voor een breed publiek. De elfde Maas en Waalse Kunstroute vindt plaats op zaterdag en zondag 3-4 en 10-11 oktober 2020. 

Inschrijving en documentatie

Inschrijven kan tot 15 maart 2020 via het formulier dat je via deze link kunt downloaden. Bij de inschrijving horen:
– twee foto’s van recent werk, kwaliteit: 300 DPI. De foto’s moeten representatief zijn voor het te exposeren werk, voor PR-doeleinden en voor de catalogus.
-een portretfoto

Het inschrijfgeld , € 50, graag overmaken op rekening NL57 RABO 0344434486 t.n.v. Stichting KunstBakens, onder vermelding van naam deelnemer. Inschrijving en betaling moeten voor 15 maart 2020 binnen zijn. Alleen volledige inschrijvingen worden behandeld.

Het inschrijfformulier met bijlagen kun je per e-mail sturen naar mail@kunstbakens.nl.

Kosten deelname

De kosten voor deelnemers bedraagt € 50. Hiervoor doen wij de volgende inspanning:

  • vermelding in catalogus /routeboekje
  • vermelding op de website van KunstBakens
  • publicaties in regionale en landelijke kranten en bladen en websites
  • overige promotie, zoals flyers, een digitale uitnodiging, berichten op sociale media en plaatsen van sandwichborden.

Gebruik beeldmateriaal

Je geeft de Stichting KunstBakens toestemming de foto’s die je bij de inschrijving meestuurt te gebruiken op de website, in de catalogus en in publiciteitsmateriaal voor de route.

Inrichting van locaties

De deelnemers dragen zelf zorg voor het inrichten van hun expositie op de hen toegewezen locatie. Na afloop draag je ook zorg voor het opruimen. Indien je op een gastlocatie exposeert, gebeurt het inrichten in overleg met de locatiehouder. Op alle locaties in de route wordt alleen werk van deelnemende kunstenaars geëxposeerd.

Gastkunstenaars

Naast kunstenaars uit Maas en Waal nodigt Stichting KunstBakens voor iedere kunstroute ook gastkunstenaars uit. Deze gastkunstenaars exposeren in een atelier bij een kunstenaar of op een bijzondere locatie in het gebied. 

Aanwezigheid tijdens de route

Van de deelnemende kunstenaars wordt verwacht dat ze tijdens de openingstijden van de kunstroute aanwezig zijn bij hun eigen expositie. Kunstenaars mogen zelf actief bezig zijn met eigen autonoom werk.

Overzichtstentoonstelling

Iedere deelnemer levert 2 werken aan voor de gezamenlijke overzichtstentoonstelling. Een vrij werk en één werk dat geïnspireerd is op een of meer voorwerpen uit het depot van Museum Tweestromenland. Deze werken blijven 3 maanden in het museum en blijven dus beschikbaar tot eind 2020. De kunstenaar bepaalt zelf of het werk te koop is en voor welke prijs. Informatie over de keuze van objecten uit het depot volgt nog. Er wordt geen commissie berekend.

Aansprakelijkheid

Stichting KunstBakens is op generlei wijze aansprakelijk voor breuk, beschadiging of ontvreemding van geëxposeerde werken. Indien gewenst moet de deelnemer of gast zelf voor een verzekering zorgen.

Informatie: Voor vragen of informatie kun je ons bereiken via mail@kunstbakens.nl