Exposities 2021

Kunstbakens aan de Maas

De atelier-route van Kunstbakens is sinds 2018 een biënnale geworden en vindt steeds plaats in de even jaren. In de oneven tussen-jaren presenteren de kunstenaars hun werk op een of meerdere bijzondere locaties. In 2019 werd werk gepresenteerd in vier kerkjes langs de Waal. In 2021 zijn er twee prachtige locaties te bezoeken, beide gelegen aan de Maas. Er is een ruime variëteit te zien van 2- en 3-dimensionaal [ruimtelijk] werk: beelden, tekeningen, schilderijen en grafiek.

Bezoekers zijn van harte welkom op Zaterdag en Zondag 25 en 26 september en 2 en 3 oktober van 13:00 – 17:00 uur.

De Heerlijkheid , Maasdijk4, 6629KB te Appeltern

In De Heerlijkheid exposeren Conny Dénis, Nellie de Mulder, Ans van den Hurk, Claudia van der Linde, Eduard Gerrits en Geert Lemmers.

De Brouwershof, Berghuizen 40, 6627KB Maasbommel

In De Brouwershof is werk te zien van Ad Arma, Gerrit van Meurs , Theo Tomassen en Monique van Stokkum.

Reserveren is niet nodig; op beide locaties staat duidelijk aangegeven waar men kan parkeren.

Metamorfose

Tot een aantal jaren geleden was een bezoek aan streekmuseum Tweestromenland te Beneden Leeuwen een nostalgische duik in het verleden. Van een mammoetskelet in de foyer tot oude winkeltjes en beroepen die met het Land van Maas en Waal verbonden waren.

In de samenwerking tussen het museum Tweestromenland en de stichting KunstBakens heeft de thema-tentoonstelling Metamorfose een vervolg gekregen; deze tentoonstelling loopt in ieder geval door tot eind december 2021 en krijgt waarschijnlijk haar vervolg in 2022.

Kunstenaars kozen één of enkele voorwerpen uit het depot en maakten daar speciaal voor de expositie Metamorfose een kunstwerk van

Het museum schrijft hier over: Doelstelling van de expositie Metamorfose is de bezoeker te laten zien dat moderne kunst en historische voorwerpen prima kunnen samengaan. 

Door kunstenaars krijgen historische waardevolle of minder waardevolle voorwerpen een tweede leven. Ook is het mogelijk dat voorwerpen – door kunstenaars in een andere context geplaatst – verrassende nieuwe inzichten opleveren.

Informatie: Voor vragen of informatie kunt u ons bereiken via mail@kunstbakens.nl