Incidentele Activiteiten 2020

Naast de Maas en Waalse kunstroute 2020 [kunstbakens 11], waarvan de overzichtsexpositie gedurende de eerste twee weekenden in Oktober 2020 in het StreekMuseum te Beneden Leeuwen is te zien heeft kunstbakens nog een expositie gepland in 2020.

Deze thematische expositie heet Metamorfose.

Zie uitgebreide omschrijving onderin deze pagina.

Overzichtsexpositie KunstBakens 11

Tot een aantal jaren geleden was een bezoek aan streekmuseum Tweestromenland een nostalgische duik in het verleden. Van een mammoetskelet in de foyer tot oude winkeltjes en beroepen die met het Land van Maas en Waal verbonden waren.

Het museum heeft nu tevens ruimte voor eigentijdse kunst en cultuur. Na een overzichtsexpositie van KunstBakens in 2016, organiseerde het museum al meerdere tentoonstellingen in een modern vormgegeven jas, zoals: 75 jaar Bevrijding.

Voor de expositie Over Stromen, over 25 jaar evacuatie stelden tien kunstenaars van Stichting KunstBakens werk beschikbaar. Het leverde een rijk gevarieerde tentoonstelling op die heel goed werd bezocht en gewaardeerd. Over Stromen is verlengd tot 31 Augustus 2020.

De samenwerking tussen het museum Tweestromenland en de stichting KunstBakens gaat verder met de overzichtsexpositie van de 11e editie van de KunstBakens atelierroute en de tentoonstelling Metamorfose.

De overzichtsexpositie is in de nieuwe expositie ruimte [waar tot september de expositie Over Stromen te zien is] van het museum en wel van van 3 t/m 11 oktober 2020. Alle 20 aan de atelierroute deelnemende kunstenaars geven een impressie van hun werk. Het geeft de bezoekers van de route een helpende blik bij het maken van een keuze.

Metamorfose

Naast de overzichtsexpositie van KunstBakens 11 is er een thematische tentoonstelling in het museum Tweestromenland onder de titel Metamorfose. Alle aan KunstBakens 11 deelnemende kunstenaars (zie pagina kunstroute 2020) werken mee aan deze expositie. 

Metamorfose loopt van 2 oktober tot 31 december 2020 en is te zien in de voormalige foyer van het museum.

Op 2 oktober is er de officiële opening van deze expositie.

Kunstenaars kiezen één of enkele voorwerpen uit het depot en maken daar speciaal voor de expositie Metamorfose een kunstwerk van

Het museum schrijft hier over: Doelstelling van de expositie Metamorfose is de bezoeker te laten zien dat moderne kunst en historische voorwerpen prima kunnen samengaan. 

Door kunstenaars krijgen historische waardevolle of minder waardevolle voorwerpen een tweede leven. Ook is het mogelijk dat voorwerpen – door kunstenaars in een andere context geplaatst – verrassende nieuwe inzichten opleveren.